Viziunea scolii

Viziunea scolii noastre este modelata de principiul biblic exprimat in cartea Proverbe 22;6: ”Invata pe copil calea pe care trebuie sa o urmeze si cand va imbatrani, nu se va abate de la ea”. Suntem convinsi ca o educatie cu accent pe valori, bazata pe conceptia iudeo-crestina despre lume si viata, reprezinta cea mai viabila mostenire pe care am putea sa o lasam copiilor nostri in vederea unei societati mai bune si sanatoase din punct de vedere moral. Accentul pus pe o pregatire academica riguroasa, impreuna cu precouparea pentru dezvoltarea caracterului sunt pilonii filozofiei educationale a scolii noastre, misiunea ei fiind “echiparea scolarilor mici cu setul de aptitudini, abilitati si cunostinte necesare formarii intelectuale si a personalitatii acestora”. Aceasta se realizeaza prin preocuparea constanta de a accentua urmatoarele obiective:

  • asigurarea educatiei elementare de o excelenta calitate;
  • actualizarea permanenta a programei scolare, astfel incat acesta sa indeplineasca standardele inalte pe care si le propune scoala noastra;
  • formarea in elevi a idealului educational actual si modelarea caracterului moral-crestin;
  • dezvoltarea intelectuala si a personalitatii

Educatia promovata de scoala noastra isi propune sa conduca la recunoasterea locului central a lui Dumnezeu, atat in domeniul existentei, incepand cu actul creatiei, apoi de-a lungul istoriei, prin controlul trecutului, prezentului si viitorului, cat si in revendicarea vietilor noastre individuale pentru El. De aceea, in conceptia sa educationala, scoala noastra considera Biblia drept standard pentru intreaga educatie morala, etica si sociala, drept linie calauzitoare in formarea personalitatii si disciplinarea caracterului copilului

Pentru punerea in practica a gandirii noastre educationale, am cooptat cadre didactice crestine consacrate, pe deplin calificate in ceea ce priveste instruirea academica, cu experienta spirituala si cu o profunda cunoastere a Bibliei si a doctrinei crestine.

Prin urmare, invatatorii si profesorii nostri, eliberati de limitarile asociate in mod obisnuit cu scolile laice, sunt in postura de a oferi nu numai instruire in domenile academice, ci si o calauzire crestina in scopul dezvoltarii personalitatii copilului si al modelarii unui caracter crestin autentic.

Astfel daca doriti ca fiul sau fiica dumneavoastra sa imbratiseze invatatura centrata pe Hristos a familiei crestine si a Bisericii, scoala noastra – ca loc in care copilul dumneavoastra isi petrece o mare parte a zilei – va propune sa conlucram eficient in aceasta directie.